Ce este si de ce sa utilizam o fosa septica?

Ce este si de ce sa utilizam o fosa septica?

Sistemele septice sunt utilizate atunci când instalațiile de epurare a apelor uzate nu sunt accesibile. Ele tratează în condiții de siguranță și dispun de ape uzate produse în baie, bucătărie și spălătorie. Aceste ape uzate pot conține germeni și poluanți, care trebuie tratate pentru a proteja mediul înconjurător. Deși sistemele septice sunt, de obicei, o solutie permanenta pentru tratarea apelor reziduale, ele servesc, uneori, ca o soluție temporară până când ne sunt instalate liniile de canalizare.

Fosa septica este un rezervor etanș de dimensiuni variabile . Acesta este îngropat în pământ chiar în afara casei . Rezervorul este , de obicei, confectionat din prefabricate de material plastic. Deși de obicei proiectate la o capacitate de 1000 de litri de lichid ,dimensiunearezervorului este determinată  de numărul de camere în casă . Rezervorul se umple temporar cu deșeurilor menajere și permite o cantitate mică de pretratare să aibă loc in interiorul lui.

Toate apele uzate de origine ar trebui să curgă în rezervorul septic. Apele de la duș, cadă,  mașina de spălat pot conține germeni cauzatori de boli sau poluanți de mediu.  Apele uzate evacuate în tanc se vor decanta astfel: materialele solide mai grele se depun la fund (formând un strat de nămol), unsorile și grăsimile ușoare plutesc la suprafaţă (formând un strat de spumă), iar lichidul (apa menajera) curge din rezervor . O supapă de evacuare  previne particulele solide să  curgă odată cu lichidele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Website